| | |

Kalp Hastalıklarının Erken Teşhisi Hayati Önem Taşıyor. ( KORONER BT ANJİYOGRAFİ )
kalp hastalıklarının erken teşhisi hayati önem taşıyor. ( koroner bt anjiyografi )

Kalp Hastalıklarının Erken Teşhisi Hayati Önem Taşıyor. ( KORONER BT ANJİYOGRAFİ )


Özel Ordu Sevgi Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Kadir Şahna kalp hastalıklarının erken teşhis ve tedavisinin öneminden bahsetti. Özellikle şeker, tansiyon ve sigara kullanımı gibi risk faktörlerine sahip ailelerde ve tanımlanamayan göğüs ağrısı yaşayan hastalarda, koroner BT anjiyografi ile erken tanı ve teşhisin müdahalesiz mümkün olduğunu belirterek şöyle devam etti.


Koroner BT anjiyografisi, damar daralması, tıkanıklığı ve balonlaşması gibi pek çok damar hastalığının tanısının konulmasına ve takibinin yapılmasına imkan tanıyor. Bu yöntem sayesinde hastaların, kalp damarlarının kansız ve ağrısız bir şekilde saniyeler içinde görüntülenmesi mümkün olurken, günlük yaşamlarına kaldığı yerden devam etmeleri sağlanıyor.


Uzman Doktor Kadir Şahna, yöntemin sağladığı yararları şu şekilde vurguluyor: "Koroner BT anjiyografisi, erken tanı ile kalp krizi riskinin tespit edilebileceği ( invaziv işlem olmadan ) yöntemin yaygınlaşması ve geliştirilmesi ile birlikte birçok sessiz seyreden koroner arter hastasına erken tanı ve tedavi imkanı sunduğunu belirtmektedir."


Bu yöntem, koroner arterlerin lümeni (kanın içinde bulunduğu kanal) dışında damar duvar yapısı, plak özellikleri, kalbin ve akciğerlerin ana atar damarlarının anatomisi ve yapısal bozukluklarının incelenmesine de olanak sağlıyor. Fonksiyonel çalışmalar ile kalp boşluklarının normal çalışma sırasındaki hareketleri ve kalp kapak işlevleri de değerlendirilebiliyor.