| | |

İktidarsızlık Tedavisinde Şok Dalga Tedavisi (ED1000) Nasıl Uygulanır?
iktidarsızlık tedavisinde şok dalga tedavisi (ed1000) nasıl uygulanır?

 

İktidarsızlık Tedavisinde Şok Dalga Tedavisi (ED1000) Nasıl Uygulanır?

 

     İktidarsızlık (Erektil Disfonksiyon) tanısı koyulan hastaya ESWT uygulamaya karar verildikten sonra, hastalığın derecesine göre seans sayısı ve seans aralıkları belirlenir.

ED1000 Tedavisi Kaç Seans Yapılır?

Genellikle 6 veya 12 seans olarak uygulanabilir.ED1000 tedavisi, gerekli görülürse 24 seansa kadar uygulanabilmektedir. Yine hastalığın derecesine göre bu seanslar haftada 2 gün, 3 gün yada hergün uygulanır ve her 6 seans arasında 2-3 hafta ara verilmesine karar verilebilir ya da aralıksız seans uygulaması yapılabilir.

 

 

Penise Şok Dalga (ESWT) Tedavisi Nerede Yapılır?

 

     EDSWT tedavisi herhangi bir cerrahi girişim olmadığından ve anestezi gerektirmediğinden muayenehane ortamında rahatça uygulanabilir.

ESWT (Şok Dalga Tedavisi) Nasıl Yapılıyor?

ED1000 tedavisinde aletin probu (uygulama başlığı) penisin 5 farklı bölgesine belirli bir süre ve atış aralığında tutularak uygulanır. Uygulama yapılan bölgeler,

“Corpus Cavernosum” denilen, penis sertleştiğinde kan ile dolan yapıların bulunduğu; sağ ve sol penis krusları, penisin kök kısmı, penisin orta kısmı ve penisin uç kısmındaki belli bölgelerdir.

Bir seans ortalama 20 dk sürmekte ve seans sonrasında hastalar hemen günlük rutinlerine dönebilmektedir. Birçok hasta penise şok dalgaları verileceğini duyduklarında “Canım Yanacak mı?” korkusu yaşadığı için belirtmekte fayda gördüğüm bir husus da işlem sırasında hastaların ağrı, acı veya yanma gibi herhangi rahatsızlık verici bir durum yaşamayacaklarıdır.

 

 

ED1000 (ESWT) Tedavisinin Yan Etkileri Var mıdır?

 

     ESWT tedavisinin şimdiye kadar bildirilmiş işleme bağlı bir yan etkisi yoktur. Hastalar işlem sırasında herhangi bir ağrı veya acı duymadıkları gibi uygulama sonrasında da peniste yada çevresinde herhangi bir ağrı, penis derisinde veya içinde herhangi bir yaralanma, ciltte morarma gibi hiçbir bir yan etki görülmemektedir. Son derece etkin ve konforlu olan bu tedavi çeşidinin en büyük avantajlarından biri de seanslardan sonra hastanın günlük yaşantısını etkileyecek hiç bir olumsuzluk yaşamadan, hayatına devam edebilmesidir.